بهینه سازی و سئو تصاویر برای موتور های جستجو از اجزای مهم علم بهینه سازی می باشد که توسط بسیاری از وبمستران و صاحبین سایت ها نادیده گرفته می شود. سئو و بهینه سازی وبسایت فاکتور ها و بخش های متفاوتی دارد که برای رسیدن به حداکثر سئو وبسایت باید همه ی آنها را جدی گرفت و برای بهبود آن کوشید. توجه داشته باشید بهینه کردن عکس های یک وبسایت می تواند از چند جهت به بهبود وضعیت سئو شما کمک بکند.
سئو تصاویر سایت به دو بخش کلی دسته بندی می شود. بخش اول فعالیت هایی که قبل از آپلود عکس روی سایت باید به آن توجه داشته باشید. و بخش دوم فعالیت هایی که بعد از بارگذاری عکس روی هاست سایت مربوطه باید به آن دقت کافی را داشته باشید.
این دو بخش را در پایین به اختصار توضیح خواهیم داد:
خود سئو کردن تصاویر قبل از بارگذاری به چند دسته تقسیم می شود که شامل پایین آوردن حجم تصاویر، انتخاب سایز مناسب، نامگذاری بهینه و سالم و فعالیت هایی که در ادامه شرح خواهیم داد:
توجه داشته باشید نام مناسب از مراحل اولیه سئو و بهینه سازی عکس ها می باشد، شما با انتخاب نام مناسب هم برای خودتان و هم برای گوگل و بازدید کنندگان ارزش قائل می شوید. برای مرتب بودن و رعایت ترتیب قرار گرفتن تصاویر و همچنین بهتر ایندکس شدن باید نامی انتخاب کرد که با فایل و مطلبی که آن عکس داخل آن قرار گرفته است همخوانی داشته باشد. به عنوان مثال شما مطلبی با موضوع سئو و بهینه سازی نوشته اید و داخل آن از تصویری استفاده کرده اید، حالا نام آن را چه می گذارید؟ پیشنهاد ما به شما انتخاب نامی است که شامل کلمه کلیدی موضوع مورد نظر باشد حتی اگر قرار است یک کلمه از آن استفاده شود. بدین صورت بعد ها که به تصویر مراجعه کنید می فهمید این تصویر برای چه مقاله ای بوده است.
بخش Image در جستجوی گوگل نیز مانند بخش Web می تواند تصاویر را بر اساس الگوریتم های سئو مرتب سازی کرده و با انتخاب نام مناسب می توانید به بهتر دیده شدن تصویر خود کمک کنید.
قبل از آپلود روی تصویر کلیک راست کرده و گزینه Properties وارد تب Details شوید. در این بخش می توانید title و Subject و Comment عکس را به انتخاب خود تکمیل کنید. (این کار را توسط برنامه های ویرایش جزئیات تصویر هم می توانید تغییر دهید)، فراموش نکنید این تغییرات الزامی نیست و فقط تجربی صحت و درستی آن ثابت شده است.
این گزینه نیز به روشن کردن موضوع مطلبی که از این عکس استفاده کرده است کمک می کند. گوگل را دست کم نگیرید، بیشتر از هر کمپانی دیگری خود را درگیر بروز رسانی و خدمت رسانی بهتر به مشتریان و کاربران خود کرده است، پس بعید نیست به همچین مواردی نیز دقت داشته باشد.
مقاله مرتبط: تاثیر هاست وبسایت روی سئو
شما وبسایت خود را فقط به گوگل نمایش نمی دهید، این بازدید کنندگان مختلف از سرتاسر دنیا هستند که وبسایت شما را مشاهده می کنند و در رتبه بندی وبسایت شما شریک می شوند، پس منطقی است برای بهتر شدن در جستجو های گوگل شیوه ارائه وبسایت به کاربران نیز مورد بررسی توسط گوگل واقع شود. سهم تصاویر در این شراکت بسیار چشمگیر می باشد، به نحوی که وبسایت های بسیار زیادی برای بررسی حجم تصاویر شکل گرفته اند. یکی از این وبسایت ها وبسایت GTMetrix می باشد که جزو معتبر ترین وبسایت های آنالیز سئو سایت هم می باشد.
تصاویر بر اساس سایزی که دارند باید به حداقل حجم ممکنه البته بدون آسیب جدی و محسوس به اصل تصویر برسند. زیرا کاربران ممکن است با سرعت اینترنت پایین تری قادر به باز کردن سایت شما باشند.
این بخش از سئو عکس های سایت، مربوط به بعد از آپلود کردن عکس ها روی سرور و در زمان قرار دادن آن روی صفحه وبسایت می باشد.
فرض کنید یک عکس با ابعاد 1000 پیکسل در 500 پیکسل دارید و می خواهید برای تصویر شاخص یکی از مطالب سایت خودتان آن را انتخاب کنید، اما قالب شما بخشی که برای این تصویر در نظر گرفته است سایز 300 در 150 پیکسل می باشد و عکس را در این سایز نشان میدهد. در اینجا تصویر با حجم و سایز بالا به سرور آپلود شده ولی با سایز خیلی کوچکتر به کاربر نمایش داده می شود. این ایراد در سئو و بهینه سازی تصاویر بسیار مشکل ساز است. زیرا کاربر تصویر با حجم بالا را دانلود می کند ولی تصویر کوچکتر را مشاهده می کند.
می بینید این از لحاظ منطقی هم درست نیست. یا به عنوان مثال برای یکی از صفحات خود عکسی را انتخاب کرده اید که حجم بسیار بالایی دارد و بازدید کننده برای مشاهده صفحه باید مدت زمان زیادی را منتظر بماند در صورتی که می توانید یک عکس را به شیوه دیگری نمایش دهید که بازدید کننده نیاز نداشته باشد آن را دانلود کند در هنگام لود شدن وبسایت.
مقاله مرتبط : تاثیر رسانه های اجتماعی در سئو وبسایت !
دلایل بسیار زیادی ممکن است باعث لود نشدن عکس انتخاب شده شما در سایت بشود. مثلا عوض شدن آدرس سرور، حذف شدن عکس از روی هاست، تغییر نام فایل و ... در این مواقع طبیعتا تصویر برای بازدید کننده باز نمی شود، که این موضوع هم توسط تگ های Html قابل حل است. تگی به نام تگ Alt برای Img وجود دارد که وقتی تصویر لود نشد توسط عبارتی که شما مشخص می کنید به کاربر نشان دهد این تصویر لود نشده چه موضوعی داشته است. سئو و بهینه سازی عکس ها کار دشواری نیست، همین مسائل پیش پا افتاده می تواند خیلی شما را جلو بیاندازد.
تکنیک Css Sprite برای حل مشکل تعداد تصاویر زیاد در سایت به وجود آمده است، شما برای اینکه آیکون ها و لوگو های کوچک را روی صفحه وب خود نمایش دهید مجبور هستید همه ی آنها را جداگانه آپلود کنید و در جای خود فراخوانی کنید که این موضوع ممکن است باعث تکرار یک عکس با تعداد بیش از 50 عدد هم بشود که سرور سایت هربار درگیر می شود، Css Sprite باعث می شود فقط یک درخواست برای همه ی لوگو ها و آیکون ها به سرور ارسال شود.
نگران نباشید، مراحل بهینه سازی تصاویر پیچیده و دشوار نیست، با رعایت چند نکته ساده و البته مهم می توانید وضعیت سئو سایت خود را درگیر پیشرفت بکنید. یادتان نرود فقط بخشی از سئو وبسایت مربوط به تصاویر است، مقالات دیگر مارا نیز دنبال کنید تا بیشتر و بیشتر در مورد سئو و بهینه سازی اطلاعات کسب کنید.
مقالات دیده شده اخیر
سئو فروشگاه اینترنتی -قسمت دوم
اهمیت طراحی وب سایت ریسپانسیو
تحلیلی بر نرم افزار CRM رایگان
قیمت نرم افزار سی آر ام
چگونه یک وبسایت را سئو کنیم؟